S dětmi jsme se společně zamýšleli, jak se nejlépe bránit proti bacilům, nemocem a jaké možnosti máme, pokud chceme pečovat o své zdraví. Do naší třídy nás přišla navštívit naše malovaná kamarádka "Zuzanka", která nám radila, jak se správně oblékat v různých situacích (pokud je venku hrozná zima a mráz, pokud je venku veliké horko atd.). Děti si zopakovaly, jaké oblečení se jim kdy hodí. OblečeníSe Zuzankou to byla opravdu zábava a za její návštěvu jsme byli moc rádi.

S ostatními dětmi ze třídy Hvězdiček a Srdíček jsme nacvičovali nové písničky na mši svatou, abychom ji o něco více zpestřili svými hlásky.

Zkoušeli jsme také pokus s oloupanými syrovými bramborami. Děti měly za úkol "zašpinit si ruce" (pomohla nám k tomu temperová barva) a bramboru jsme si poslali po kruhu. Byla celá zelená a ušpiněná. Po prvním kole jsme si šli ruce pořádně umýt mýdlem a vodou, aby nám na nich nezůstalo ani smetíčko. A pokus jsme opakovali znovu. Druhá brambora prošla kolečkem našich rukou oproti první bramboře úplně čistá. Špinavou bramboru jsme společně zavřeli do skleničky a počkáme, jestli se na ni objeví plíseň.

Posledním úkolem naší třídy bylo zjistit, co znamená, že je nějaké jídlo a pití "zdravé" a co naopak znamená, že je "nezdravé". zdravé jídloZopakovali jsme si, co je to ovoce a zelenina a co dobrého můžou všechny zdravé věci plné vitamínů našemu tělíčku dát. Taky jsme si povídali, proč bychom měli občas na oběd aspoň ochutnat rybu nebo maso, kterému se někteří z nás obloukem vyhýbají a proč by nebylo vhodné sníst za jeden den 100 lízátek nebo pytlíků s brambůrky.

Zkoušeli jsme si vytvořit pakátky s vystřihnutým jídlem a roztřídit je podle toho, jak moc jsou zdravé a nebo nezdravé.

Celý týden jsme zakončili opičí dráhou s paní učitelkou Barčou a písničkami a básničkami s pohybem s paní učitelkou Maruškou. Většina dětí si užívalo pololetních prázdnin, a tak jsme si to u nás ve školce Ovečce taky pořádně zpestřili, aby nám bylo společně hezky.