V druhém lednovém týdnu jsme se s dětmi z celé naší školky, s paními učitelkami a paní asistentkou chystali na mši svatou v chrámu svatého Michala. Pilně jsme nacvičovali písničky, ale šlo spíše jen o dolazování a dopilování, protože už je všechny krásně známe, umíme a zpíváme s radostí a pěkně od srdce.

V naší třídě Sluníček jsme si taky stihli popovídat o tom "kdo jsem". Dívali jsme se na všechny možné věci, ve kterých jsme úplně stejní, ale i naopak - ve kterých se všichni od sebe lišíme. Zjistili jsme, že máme všichni srdíčko na stejném místě, a že můžeme cítit jeho tlukot. Víme, kde máme oči, jakou mají barvu, kde máme uši, nos nebo třeba prstíky na rukou. Společně jsme si to všechno zazpívali v písničce "Hlava, ramena, kolena, palce", kterou máme moc rádi hlavně proto, že se postupně zrychluje.

0

Na Vánoce děti dostaly od Ježíška didaktickou pomůcku "Kostlivce", kterou společně pořádně prozkoumaly a zjistily, k čemu nám jsou vlastně všechny ty kosti v našem těle dobré a kde zhruba která kost je a jak vypadá. Dětem se nejvíce líbila možnost si nakonec na kostlivce lehnout a porovnat, kam správně všechny části těla patří. Taky je nejvíce zajímalo, jestli už kostlivce přerostly nebo jestli ještě potřebují malinko povyrůst.

A pak už nás jen čekala mše svatá, kterou sloužil otec Antonín. Pěkně jsme si zazpívali, strávili příjemný čas spolu a taky se malinko pomodlili a něco nového se naučili.