V tomto týdnu jsme si s dětmi povídali o ADVENTU. Představili jsme si náš třídní adventní kalendář a pověděli jsme si na co se během adventní doby připravujeme. Povídali jsme si o tom, kdo má doma jaký adventní věnec, z čeho je vyrobený, kolik svíček na něm najdeme nebo jakou mohou mít barvu. Během katecheze podle pedagogiky Fr. Ketta – „Zelený věneček ze zelených větviček“ si děti užily práci s opravdovou živou větví z jedle a vysvětlili jsme si co nám adventní věnec symbolizuje a připomíná.

V úterý školku navštívil Mikuláš, společně jsme si zazpívaly několik písniček, děti slíbily, v čem se do příštího roku polepší, a nakonec si každý odnesl balíček s mlsáním.

Celý týden jsme také cvičily, hrály pohybové a slovní hry, a především pilně trénovaly pásmo na vánoční besídku pro rodiče.

Děti vypracovaly několik pracovních listů a během výtvarně pracovních činností tvořily ozdoby na stromeček, kreslily postavu člověka.

Během odpočinku poslouchaly četbu adventního příběhu na pokračování „Naomi a příběh Ježíšova narození“ a četbu z knih „Krysáci jsou zase spolu“, „O hajném Robátkovi a jelenu Větrníkovi“.