V tomto zkráceném týdnu jsme si s dětmi povídali o KOLOBĚHU VODY V PŘÍRODĚ. Pomocí motivační pohádky "O dešťové kapce" jsme si představili jednotlivá skupenství vody a různé formy vody, které můžeme v přírodě potkat – déšť, kroupy, sníh. V návaznosti na to jsme si pustili dvě krátká videa – „Koloběh vody“ na ČT Edu a "Koloběh vody"Paxi.

Dále se děti taky seznámily s různými typy vod – slaná, sladká, tekoucí, odpadní, čistá, špinavá, ... Tím, jak vypadají vodní plochy na mapě, různými druhy vodních ploch jako např. moře, jezero, řeka, …

Během sledování krátkého filmu "O kapičce" děti názorně viděly, jak se voda dostává do vodovodu až k nám domů, jak se z dešťové vody stává pitná nebo jak se znovu čistí odpadní voda.

Mimo to děti také každý den cvičily, hrály pohybové hry "Povodeň", "Šup do vody, šup z vody" a "Zmenšující se ostrov". Opakovaly písně "Kytka masožravá", "Na tý louce zelený", "Jaro, léto, podzim, zima" a seznámily se s novou básničkou "Kapr". Vypracovávaly také pracovní listy - "koloběh vody" u kterého procvičily počítání a "najdi skupinu čísel".

Během výtvarně-pracovních aktivit tvořily kapky vody a koloběh vody v přírodě.

Během odpočinku poslouchaly četbu z knihy "Bob a bobek" a audio pohádky.