Tento týden jsme probírali křížovou cestu, prožili jsme si vjezd Ježíše do Jeruzaléma, vytvářeli jsme velikonoční kraslice lepením ubrousků a pomocí vody a laku na nehty, v pátek odpoledne jsme společně s dětmi z dalších tříd a s farníky prožili křížovou cestu v kostele sv. Michala.

Povídali jsme si, co jsme dělali o víkendu, hráli jsme pohybovou hru „na mrazíka“, cvičili jsme, snažili jsme si vzpomenout, co dělali o víkendu naši kamarádi. Zopakovali jsme si podle obrázků křížovou cestu, každé dítě si vybralo jeden obrázek a popisovalo, co na něm vidí a co obrázek představuje. Poté jsme dokončili povídání až po 14. zastavení. Trénovali jsme písně na vystoupení pro seniory, které se bohužel nakonec neuskutečnilo – neštovice. V úterý nás navštívili studenti zubního lékařství, aby dětem ukázali, jak si správně čistit zuby. Děti nacvičovaly správnou techniku čištění, skládaly obrázkové puzzle zkažených a zdravých zubů, rozdělovaly potraviny na prospěšné zdraví a zubů a na ty, co zuby kazí. Nakonec všichni dostali drobné pozornosti – zubní kartáček, vzorek zubní pasty, magnetek a letáčky a informace o správné technice čištění a různých zubních pomůckách.

Dále se děti seznámily s novou básničkou „Zajíček“ a prožily si katechezi inspirovanou pedagogikou Fr. Ketta „Kříž vypravuje o životě“ a „Požehnaný král, který přichází“.

Děti se procvičovaly i vyplňováním různých pracovních listů (bludiště, spojování teček podle předlohy, hledání nesmyslů na obrázku, párování stejných vzorů, doplňování čísel podle předlohy, spojování chybějících tvarů do celku).