Tento týden byl plný akcí. V pondělí jsme absolvovali výchovný koncert, během něhož se děti seznámily s různými hudebními nástroji a poznávaly hudbu z večerníčků a pohádek. V úterý se děti zúčastnily besedy DENTAL ALARM, během níž se dozvěděly proč si čistit zuby a taky to, jak si správně čistit zuby.

Popeleční středu jsme prožily v katechezi podle náboženské pedagogiky Fr. Ketta – „Rychle, rychle míjejí hezké chvíle“. Povídali jsme si o tom, co nám tímto dnem začíná – postní doba a na co se během postní doby máme připravovat. Děti se také seznámily s naší třídní postní cestou, která nás bude provázet až do Velikonoc.

Čtvrtek jsme společně oslavili mší svatou.

V pátek jsme si krátce představili další z našich smyslů a to HMAT. Pověděli jsme si k čemu nám slouží a proč je pro nás důležitý. Zahráli jsme si hru, během níž děti pouze hmatem hledaly dvojice ke svému předmětu. Zopakovali jsme si básničku „Smysly“, vymýšleli další slova na hlásku „S“. Nakonec si děti vyzkoušely samostatnou práci na stanovištních, která byla inspirovaná tématem smysly – děti přepisovaly slova posle předlohy, skládaly obrázky, doplňovaly řadovou posloupnost, skládaly slova z jednotlivých písmen podle předlohy, třídily obrázky k jednotlivým smyslům, a naopak nebo skládaly obrazy z víček od pet lahví.

Mimo to jsme také v týdnu cvičily, hrály pohybové hry, zpívaly u klavíru a opakovaly písně na mši svatou.

Během pracovně – výtvarných aktivit děti malovaly podle zadání či tvořily kříž z popela.

A při odpočinku poslouchaly četbu z knih „Lama družičkou“ a „Kubula a Kuba Kubikula“.